Wat een feestmaand!
Blijf op de hoogte en volg Anika
04 Mei 2005 | Australië, Melbourne
weer terug van een tijdje weg geweest...De afgelopen maand was een ware feestmaand. Eerst de outback, daarna Joske en Rinske over de vloer en als klap op de vuurpijl Claas 3,5 week in Melbourne! Zoveel leuke dingen gedaan dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen, maar ik zal de hoogtepunten met jullie delen.
Ik eindigde mijn vorige bericht met vertellen over de trip die Claas en ik zouden gaan maken naar The Great Ocean Road. We hadden voor 3 dagen een autootje gehuurd en ik moet eerlijk zeggen het duurde even maar nu ben ik helemaal gewend aan het links rijden!
The Great Ocean Road is de kustlijn in het zuiden van Australie. Vanuit Melbourne rij je hier dan ook heel makkelijk heen. We hadden het hele weekend dus tijd genoeg. Het hoogtepunt en ook het meest bekendste van deze trip zijn wel de Twelve Apostels. Dit zijn 12 rotsen in de zee die los gekomen zijn van het vasteland. Je kan ze niet allemaal zien vanuit de kust, maar indrukwekkend was het zeker. De tweede dag bleek dat het zo voorspoedig ging met rijden dat we door zijn gereden naar de Grampians. Dit is een national park ook in de buurt van Melbourne. Hier hebben we nog 1,5 dag doorgebracht in de beboste bergen met mooie uitzichten en watervallen. Altijd leuk met mijn hoogtevrees!
Terug in Melbourne begonnen mijn colleges weer, maar tussendoor hebben we veel leuke dingen gedaan en voor Claas was het heel leuk om eindelijk mijn leventje hier te zien en Melbourne een beetje te verkennen. Het is tenslotte een hele indrukwekkende miljoenenstad. Woensdag was Claas jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden. S'avonds zijn we samen naar Cirque du Soleil gegaan en ook dat was weer super!
Na 2 weken in Melbourne gingen we dan eindelijk samen "op vakantie". Eerst zijn we naar Sydney gevlogen, waar we drie dagen heerlijk genoten hebben van de harbour bridge, the opera house en alle mooie stranden daar. Zo cool om daar zelf te staan na al die keren dat je het in tijdschriften of op tv hebt gezien.
Vanuit Sydney zijn we door gevlogen naar Tasmanie. Dit is een eiland, net iets groter dan Nederland, onder Australie, maar het hoort nog wel bij Australie. Hier hadden we een auto gehuurd om daar 5 dagen rond te rijden. Het eiland is echter te groot om helemaal te zien, aangezien we niet non-stop in de auto wilden zitten, maar met name wilden genieten. Het is hier nu herfst en Tasmanie ligt het meest zuidelijk, dus geloof het of niet, het kan hier best koud zijn. De goden waren ons echter gunstig gezind en we hebben de hele week heerlijk weer gehad.
Zaterdag zijn we terug gevlogen naar melbourne, omdat we koninginnedag moesten vieren! Jaja al die nederlanders hier bij elkaar op een oranje plein midden in de stad om te vieren dat onze Bea toch al mooi 25 jaar onze koningin is! Heel grappig. Zondag zijn we nog naar een Footy gegaan: Claas was intussen zo geinteresseerd geraakt in deze typisch zuid Australische sport dat een wedstrijd natuurlijk niet overgeslagen kon worden. Nog een dagje dierentuin en als afsluiter een heerlijke chocoladefondue!
Helaas komt aan alles een eind en zo ook aan de tijd met Claas in Melbourne. Gisteren is hij terug gevlogen naar Nederland. Even niet leuk, maar nu zijn we weer hard aan de studie om alles in te halen wat ik gemist heb. De tijd gaat zo snel hier dat ik heb besloten dat ik er nog maar even goed van moet genieten!
Bij jullie wordt het nu heerlijk weer, dus geniet van de lente!
Tot mails.
Veel liefs
Anika
04 Mei 2005 - 06:50
Geek:
Hi Lieve An,zo te lezen vermaak jij je nog uitstekend, maar dat verbaast me niet hoor.Het begint bij mij wel te kriebelen als ik je verhalen lees.Ik ben echt fan van Sydney!! Geniet nog even van al het leuks!! Veel liefs Geek -
04 Mei 2005 - 07:49
Lied:
fantastisch al die verhalen! heerlijk om ze te lezen en een klein bezoekje in je leven te maken!! Cool dat je me belde!! kuskus lied -
04 Mei 2005 - 08:57
Karien:
Jemig An, wat een leuke verhalen om zo van achter mijn bureau te lezen!!! Heb je op koninginnedag ook oranje bitter bij de Nederlandse ambasade gedronken? Geniet er nog lekker even van. Zoen Karien -
04 Mei 2005 - 09:04
Joske:
Hee Annie,
Leuk al je verhalen! Ik vond de great ocean road ook fantastisch. Zit nu in Cairns, morgen duiken!
Succes met je studie...
Dikke kus -
04 Mei 2005 - 10:56
Ank:
hi annie,
wat een leuke belevenissen weer. sidney lijkt me idd echt geweidig maar melborne ook.. kort om meer dan genieten daar. we mailen snel weer kus ank -
04 Mei 2005 - 11:27
Maureen:
Nog steeods niet te missen die mooie verhalen van je!!Superr!Nou,Queensday in Adam was ook weer een toppertje,heb de vader van mn kinderen ontmoet ;) Tot mails,XX Take care -
04 Mei 2005 - 12:15
Maureen:
Geweldige verhalen An,echt superrrr!Hier was Queensday in Adam ook weer top,heb de vader van mn kinderen ontmoet;)..talk to ya later Take care XX Maupi -
04 Mei 2005 - 15:37
Pa En Ma:
Hi moppie fijn dat je het naar je zin hebt. Wij genieten van je verhalen en hebben in de atlas je reis gevolgt. We zijn toch al een beetje aan het af tellen. We missen je.
Dikke kussen van
pappa en mamma. -
05 Mei 2005 - 06:53
Rins:
hee Annie,
lekker hoor d'r nog even tussenuit naar Sydney en Tasmania. Hier in Perth alles relaxed, de "laid-back" houding is het helemaal voor mij ;)! Gezellig gezelschap aan mijn zij, binnenkort een toertje naar boven aan de westkust. Op naar de zonneschijn! We gaan binnenkort weer eens bellen.. X Rins -
05 Mei 2005 - 06:53
Rins:
hee Annie,
05 Mei 2005 - 07:26
An-nûh-mary:
Super cool An. Ik ben echt zo blij voor je dat je het naar je zin hebt en dat je lekker geniet. Hier hebben we tussen de voorjaarsbuien door de eerste terasjes al weer gepakt. Hou je haaks en tot snel, want de tijd vliegt. -
05 Mei 2005 - 08:21
Claas:
Hi lief, leuk al die foto's en leuk verhaal. Jammer dat ik weer terug in Nederland ben. Maar was leuk met zijn tweeen daar. Dikke kus Claas -
05 Mei 2005 - 09:18
Mariska:
Whoehahahahahahahahahaha! Ons Albinootje op de foto met de Chineesjes! Geweldig! -
06 Mei 2005 - 08:49
Margreet:
Hai Annie!
De mooie reisverhalen houden niet op! Fijn dat het zo goed met je gaat en wat gek om Claas en jou samen op de foto te zien aan de andere kant van de wereld! Ik had je laatst een hele lange mail gestuurd maar ik was zo dom om dat naar het adres van waar ben jij nu te sturen.
Je houdt een mail van mij tegoed!
Lieve kus Margreet -
06 Mei 2005 - 16:02
Marian En De Rest.:
Hey Anika,
Wat maak jij een gave dingen mee zeg. Het is heel leuk om je verslag steeds te lezen. Jij moet daar echt wel genieten dat kan toch niet anders???????
Veel plezier nog en geniet er nog maar van!!
Groeten uit Zeeland. -
07 Mei 2005 - 11:12
Marg:
Hi lieve An, hartstikke leuk om je verhalen te lezen en de mooie foto's te zien, het lijkt wel een paradijs daar! Geniet nog maar volop en hou ons hier in NL op de hoogte! Dikke kus, Marg. -
08 Mei 2005 - 20:25
JvdV:
NICE,cool al die verhalen te horen van je, koninginnenach was weer gezellig en kansloos!! Nog bij de kust mooie golven gezien met surfers ;) hier is het drama met golven op dit moment. Have fun!! Kus Jeroen -
09 Mei 2005 - 10:57
Nienke:
He Annie,
Dat ziet er allemaal leuk uit hoor! ASo.... ;-) geniet er lekker van en hou ons op de hoogte...
kussie
Nienke -
09 Mei 2005 - 14:09
Eefje:
Lieve Annie, ik ben ontzettend jaloers op je!! genier er nog maar lekker van zolang het nog kan. Ben niet vaak op je site, maar vind het erg leuk om het allemaal te lezen wat je daar zoal doet!! Veel plezier!! kus Eef