Daar ben ik weer!
Blijf op de hoogte en volg Anika
12 Juli 2005 | Australië, Melbourne
hoe gaat het er allemaal mee? Lekker op vakantie of gewoon thuis van de nederlandse zon aan het genieten? Hier gaat alles goed. Lang geen berichtje meer geplaatst, ik weet het, maar ik was druk aan het backpacken!
Nadat ik Melbourne gedag heb gezeg, een maandje geleden, ben ik met Varsha, Judith en Rins van Melbourne naar Sydney gereden. Was echt super gezellig. We zijn eerst naar Wilson Promotory gegaan. Dit is een natuurpark aan de zuidkust, dat helaas in april voor een deel is afgebrand. Gelukkig hebben we nog wel van de rest van het park kunnen genieten en weer volop kangaroes, emu's en tot grote vreugde van Rins wombats in het wild gezien.
Na wat natuur werd het weer eens tijd voor een stad en dit keer was het de beurt aan Canberra: de o zo bekende hoofdstad van Australie. Oftewel een stad waar elke backpacker van zegt dat het zo saai is dat je er niet naar toe hoeft. Dus zonder verwachtingen daar naartoe en toen bleek het ontzettend mee te vallen. Een heerlijk cultureel dagje met rondleidingen in The High Court (het hoogste rechtsorgaan in Australie), altijd leuk voor een rechtenstudent ;)en de National gallery over aboriginal art. Het parlement moest wachten tot de volgende ochtend aangezien we de lampen van de auto aan hadden laten staan en moesten wachten op de australische wegenwacht oeps...
Vanuit Canberra zijn naar de Blue Mountains gereden. We waren wel weer toe aan wat natuurschoon. The Blue Mountains is een natuurpark vlakbij Sydney. Over het hele bos hangt een blauwe gloed door de ecalyptusbomen, geeft een heel mooi gezicht. De volgende dag weer door naar Sydney, waar we helaas gedag moesten zeggen tegen Judith. Ondanks dat ik er al eerder geweest was met Claas blijf ik het een super indrukwekkende stad vinden! Voor Rins was het de eerste keer dus heerlijk weer naar het opera house en de harbour bridge. Daar kan je echt geen genoeg van krijgen!
Na 2 dagen moesten Varsha en ik weer verder met onze trip, dus dat betekende weer gedag zeggen...je went er nooit aan. Vanuit Sydney zijn we naar Cairns gevlogen wat helemaal boven aan de oostkust ligt. Het hoort hier altijd zonnig te zijn, maar terwijl nederland op het strand lag met een hittegolf, werd Australie overspoelt door regen.....medelijden met mezelf? Neeeeee, heb nou niet bepaald te klagen hier...
Ik zal nu even een samenvatting van al mijn avonturen geven, want anders zit ik hier vanavond nog te tikken. Degene die graag alle verhalen wil horen en de foto's wil zien, nodig ik graag uit om in Nederland een keer langs te komen voor de uitgebreide versie.
In Cairns hebben we een dag geraft en de volgende dag zijn we gaan snorkelen op The Great Barrier Reef, super mooi koraal en heel veel mooie vissen. Tot grote angst van Varsha, die niet bepaald fan is van vissen en zee. Vanuit Cairns zijn we met de bus naar beneden gereisd. Eerst naar Airlie beach waar we 3 dagen heerlijk vertroeteld zijn op een zeilboot in the Whitsundays, een eilanden groep voor de kust. Gelukkig kwam het zonnetje ook steeds vaker om de hoek kijken. Hier hebben we ook nog gesnorkeld en het was nog mooier dan in Cairns!
Weer verder naar beneden naar Rainbow beach, waar ik gezellig een boomerang beschilderd heb, een didgeridoo was iets te veel voor mijn niet zo creatieve brein. Vanuit daar zijn we ook vertrokken met een 4wd Jeep naar Fraser Island, het grootste zandeiland voor de kust. Dat betekende dus zelf rijden over het strand, kamperen en zand overal waar je maar kan denken. Kortom weer een geweldige trip met een hele gezellige groep.
Volgende stop richting het zuiden: Noosa. Een heel schattig stadje met helaas minder schattige hostels. Voor flashpackers, een iets te luxe backpacker zoals we onderweg al genoemd werden, als Varsha en ik zijn kakkerlakken nog steeds iets vreselijks! We werden dan ook niet echt vrolijk van ons new age hostel dat volgeboekt was met spinnen en kakkerlakken! Gelukkig konden we dit hostel snel verruilen voor een kano.... We hadden namelijk een kano trip geboekt voor 3 dagen in de everglades bij Noosa en dat hebben we geweten: back to basic. Lekker kamperen, geen licht en tot overmaat van ramp 5 uur in een kano per dag. Ik had geen armen meer over na 3 dagen en ben helemaal lek geprikt door de muggen!
Na 3 dagen bikkelen terug naar civilistatie: Brisbane en chocolade! Daar moest ik helaas afscheid nemen van Varsha, wat me best wel zwaar viel. De afgelopen 6 maanden heb ik haar toch bijna elke dag gezien en we hebben echt een top tijd samen gehad. Helaas komen aan alle leuke dingen ook een eind. Nu zit ik in Byron Bay en over 4 dagen vlieg ik Australie uit op weg naar Singapore voor 3 dagen en dan naar huis!
De afgelopen 6 maanden waren super en Australie is zo een mooi land, echt een aanrader. Ik denk dat dit mijn laatste berichtje op mijn site is en ik kijk ernaar uit om iedereen straks weer persoonlijk te zien. Heb jullie allemaal best gemist. Bedankt voor alle lieve berichtjes, kaartjes, mailtjes, smsjes enz de afgelopen maanden en tot over niet al te lang! Geniet van de zon!
Heel veel liefs nog uit Australie!!!
12 Juli 2005 - 08:08
Vanessa:
Wow, wat een verhalen...! Kan je het zelf wel bevatten? Ik ben blij dat alles nog steeds goed met je gaat! Bijna naar huis alweer, gaat snel he?! Hele goede reis en een fijn weerzien gewenst!
Kus XXX -
12 Juli 2005 - 09:31
Margreet:
Leuk leuk leuk verhaal weer Annie! Waan me voor heel even in jouw leventje. Nu weer werken, het hoort er nu eenmaal bij! Ik verheug me enorm op je terugkomst. Tot die tijd veel plezier en een goede reis!
Liefs Margreet -
13 Juli 2005 - 00:01
Rinske:
Klinkt allemaal goed An, die oostkust! Nog 1 nachtje slapen en dan trekken lien en ik ook omhoog. Zou leuk zijn als we vanavond in Sydney nog even gezellig kunnen meeten voor een dinertje met thee & tim tams toe! Hopelijk tot straks, anders een hele fijne reis terug. Doe nederland de groetjes van me. X Rins -
13 Juli 2005 - 20:41
Lied:
jeeeh, nog 1 weekje en dan is annie weer thuis!! geniet nog van je laatste paar dagen en natuurlijk singapore!! geen kauwgom meenemen he!!
kuskus lied -
13 Juli 2005 - 21:54
Claas:
Hi lief,
Wat gaaf al die dingen die
je gezien hebt, nu nog Singapore. Zal ook vast heel mooi zijn. Geniet er maar goed van. Nog even en dan zien we elkaar weer. Dikke kus -
14 Juli 2005 - 14:01
Pa En Ma:
nou meissie dit wordt het laatste stukje voor jou, geniet er maar fijn van. Wij zijn aan het af tellen en kunnen niet wachten om je in ons armen te sluiten. Dikke knuffel paps en mams -
18 Juli 2005 - 06:24
Joske:
Hey an,
Klinkt allemaal super... Over twee weekjes een roze-tje doen:-)
kussie -
19 Juli 2005 - 03:15
Varsha:
hello=)
DOnt know what it says on your website but i saw a few english words and figured you were talking about our trip!hope you had fun i really did and hope ur enjoyed in Singapore read ur email!I want to see wat shoes u got!cant belive u went to the temple!!!:)cant wait to see u again!
good luck with everything at home!
love
n kissy