Back from the Outback! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Anika Sacharias - WaarBenJij.nu Back from the Outback! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Anika Sacharias - WaarBenJij.nu

Back from the Outback!

Blijf op de hoogte en volg Anika

14 April 2005 | Australië, Melbourne

Lieve allemaal,

Eindelijk het verhaal over de outback op mijn site!

Op vrijdag vertrokken we met de vijf nederlandse meiden ( Annemarie, Caolien, Marijn en Floor) richting de outback! De outback is het rode centrum van Australie. We gingen eerst met de bus ( 10 uur) naar Adelaide, waar we twee dagen hebben doorgebracht. In de stad was niet heel veel te beleven, dus zijn we de tweede dag maar heerlijk op het strand gaan liggen nadat we genoten hadden van een echt eieren-met-pasen ontbijtje!

Zondagavond ging onze reis verder per trein richting Alice Springs. Inmiddels al gewend aan het zittend slapen gingen de 18 uur redelijk snel voorbij! Wel heel bijzonder om te zien hoe het groene landschap veranderd in een droge boel met alleen maar rood zand!Toen we de trein uitkwamen, werden we ontvangen door 40 graden hitte en een uitgestorven dorpje. Geen idee of dat kwam door tweede paasdag of dat de aboriginals altijd zo verstopt leven. We hebben ons toen prima vermaakt door te borrelen in de plaatselijke western bar.

De volgende ochtend werden we heel vroeg (vonden we toen nog) opgehaald door onze tourguide Peter met een busje voor 21 personen. Allereerst naar een drinkplaats voor wallabi's ( de kleine versie van een kangaroe) en daarna door naar Kings Canyon. Hier hebben we de nacht doorgebracht in de middle of nowhere op een camping. Je slaapt dan buiten in een " swag" ( dit is een soort slaapzak van tentmateriaal, waar je met je eigen slaapzak in gaat) onder de sterrenhemel. En sterren zijn er veel in de outback! Ik had me voorbereid op de eerste kou, aangezien je midden in een soort woestijn bent, maar dit viel alleszins mee. Had achteraf beter mijn bikini in kunnen pakken (overal waren zwembaden) in plaats van mijn winterjas (nul keer aangehad). Tja nooit een echte kampeerder geweest en hier leren we ook weer van!

Nog even op een kameel gezeten en s'ochtends vroeg op om weer een flinke bergwandeling te maken. In de avond gezellig met zijn allen rond het kampvuur spelletjes doen, de didgeridoo spelen (een brommend australisch instrument, typisch van de aboriginals) en natuurlijk niet te vergeten marsmallows roosteren. Dit hoort er allemaal bij.

De tweede en de derde dag stonden in het teken van het echte rode centrum: Ayers rock and the Olgas! Uit het niets zie je dan twee enorme rode bergen voor je opdoemen. Toen kwamen we er pas echt achter wat vroeg op staan was! Aangezien de temperatuur overdag veel te warm is, doe je alle wandelingen in de ochtend. 4.30 of 5.00 uur wekkertje was dan ook meer regel dan uitzondering! Natuurlijk moesten we ook alle zonsopkomsten mee pakken om Ayers rock op zijn roodst te zien.
Grootste irritatie van de trip waren de vliegen! Mijn god, die beesten zijn echt werkelijk overal. We liepen dan ook al snel dagelijks met een vliegnet om ons hoofd rond!

Na het rode centrum hadden we nog 3 dagen te gaan naar Adelaide terug. Eerst naar Coober Pedy, een stadje waar 70% ondergronds leeft vanwege de hitte. Hier hebben we ook ondergronds geslapen. Naar de groene omgeving van Adelaide via een gigantisch opgedroogd zoutmeer( 50 graden in de zon!).

We hebben ontzettend veel gezien en genoten!Het was echt een trip om nooit meer te vergeten. Zo indrukwekkend! Terug in Melbourne begon de volgende pret alweer. Ik kwam op maandag om 6.30 in de ochtend aan en dezelfde dag begonnen mijn colleges weer.

De dag daarna zijn Joske en Rinske ( twee oud huisgenootjes van me uit Den Haag) geland en was natuurlijk super om die weer te zien! We hadden elkaar genoeg spannende reis verhalen te vertellen dus die week vloog voorbij!

Inmiddels zijn zij alweer verder aan het reizen en is mijn lief in Melbourne aangekomen! Dit weekend hebben Claas en ik een auto gehuurd om de Great Ocean road te doen. Dit is een bekende weg langs de kustlijn van het zuiden van Australie, vlakbij Melbourne. Ik hou jullie op de hoogte van alles!

Nogmaals bedankt voor alle lieve smsjes, mailtjes, kaartjes en reacties op mijn site! Heel veel succes met alles en geniet van het opkomende lente zonnetje! ( Gisteren was het hier 31 graden, maar nu zit in met mijn regenjas en wintersjaal achter de compu, zo zie je maar weer: niets zo veranderlijk als het weer in Melbourne!)

Heel veel liefs

Anika
xxx

• 14 April 2005 - 08:18

Geek:

Hi Annie, wat cool wat cool allemaal!! Ben stiekem echt een beetje jaloers.. Geniet er maar lekker van, hier regent het al weer. Heel veel liefs Geek

• 14 April 2005 - 08:57

Lied:

Hee Annie!!
    wat een heerlijk verhalen!! Ik keek er echt al een een beetje naar uit.. heel veel plezier met claas!!kuskus lied

• 14 April 2005 - 11:32

Ank:

hi roomie,

ik ben echt poep jaloers. zit me door een of ander onmogelijk electrisch systeem te worstelen en lees net je geweldige reisverhaal... wat cool allemaal zeg. 50 graden is wel heel veel maar hier is de zomer alweer voorbij volgens mij haha. jammer dat je niet een foto van die vliegen netten op je hoofd hebt, leek me wel een leuk gezicht ;).
    skatje geniet ervan en natuurlijk helemaal nu met Claas.
    groetjes aan hem en een kus voor jou ank

• 14 April 2005 - 13:55

Pa En Ma:

Hi moppie, leuke foto's vooral op de kameel. Je bent al aardig bruin geworden en ziet er goed uit, veel plezier met Claas. Dikke kus pa en ma.

• 14 April 2005 - 15:07

Margreet:

Hai Annie!

Leuk Leuk Leuk dat je weer wat geschreven hebt en wat een leuke foto's. Leuk om je zo te zien.

Heel veel plezier met Claas de komende weken.

Liefs Margreet

• 14 April 2005 - 16:00

Mariska:

Tja...wat kan ik hier nog allemaal aan toevoegen! Helemaal niks! ...ik ga me maar eens opkleden voor een overheerlijk dispuutsetentje en nu maar hopen dat het buiten droog blijft terwijl ik op mijn fietsie zit...Ruilen?
    xxxx

• 15 April 2005 - 13:19

Nessel:

Zwijmel, zwijmel.... Echt geweldig om je verhalen te lezen en met die prachtige foto's erbij krijgen we meteen een goed beeld: het is daar echt mooi en gezellig zo te zien! Ben blij dat je je zo vermaakt! Veel plezier met je lief en euh, met studeren?! ;-) XXX

• 15 April 2005 - 16:09

Melissa:

Wat heb je toch een leuk leven hè broeder. Ik ben echt jarlours op je. Leuk dat je foto's hebt gemaakt. Kunnen we hier nog een klein beetje meegenieten!Veel plezier met Claas en vergeet ons niet!!!! Kus je broeder

• 16 April 2005 - 10:47

An-nûh-mary:

he Annie, wat ziet het er allemaal heerlijk uit. geniet van je vent. liefs An-nûh-mary

• 17 April 2005 - 10:50

Mariek:

Hi Annie!Wat een leuke verhalen allemaal! Ik ben blij dat je zo gelukkig bent in Australie! Geniet van je week met Jaap...hahaha Claas natuurlijk! Hier is alles maar saai in Nederland.. XXX

• 18 April 2005 - 15:19

Maureen:

Anniiee! Te cool, jij op een kameel heb ik altijd al willen zien,toppic! En jouw muzikale talent ontwikkeld zich ook goed op de didgeridoo..lekker brommen,, oooow HEEERLIJK je verhalen en foto's,kan niet anders zeggen.En nu je vent erbij,fijn.Ik mail je even personal trouwens, ZOENZOEN Maup

• 19 April 2005 - 15:27

Linda Verstoep:

hee annie, wat super om over je avonturen te lezen. hou het vol en geniet van je tijd daar. dikke kus, linda

• 21 April 2005 - 13:36

Nienke:

Lekker hoor! Zoals iedereen ben ook ik jalours... zit dus nu in de KB te studeren dus ik zeg.... genietze jij!!

kus
    Nienke