Welkom op mijn website! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Anika Sacharias - WaarBenJij.nu Welkom op mijn website! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Anika Sacharias - WaarBenJij.nu

Welkom op mijn website!

Blijf op de hoogte en volg Anika

09 Maart 2005 | Australië, Melbourne

Hallo allemaal,

Toch maar aan de website gegaan... jaja ik weet het ik ben totaal niet technisch, maar dit kan iedereen. Bijna iedereen hier heeft zo een site en aangezien veel mensen me om foto's vroegen, heb ik er ook maar 1 aangemaakt. Ik had namelijk geen idee hoe ik dat anders moest gaan doen.....

Ik zit nu al ruim een maand in Melbourne en het bevalt nog steeds fantastisch! Vorige week zijn mijn colleges begonnen en na wat vakken gewisseld te hebben, ben ik er dan eindelijk uit. Ik volg nu twee rechten vakken: International Organisations en Intellectual Property. Daarnaast volg ik nog een vak dat heet: Contemporary Australia. Dit vak volgen heel veel uitwisselingsstudenten.Heel interessant en het belangrijkste hiervoor zijn de tripjes die we gaat doen. Dus niets te klagen. Het engels is wel te volgen, alleen de juridische termen zijn behoorlijk pittig en is erg wennnen. Gelukkig hebben we over 3 weken al weer een week vakantie, want daar ben ik wel weer aan toe! Wat een heerlijk leventje hebben de studenten hier. Ik ben er helaas wel achter dat er ook echt hard gestudeerd moet worden hier.

De afgelopen weken heb ik echter al veel leuke dingen gedaan. Ik woon in een leuk appartementje ongeveer 10 minuten met de trein naar het centrum ( trein lijkt hier wel een metro). Mijn huisgenootje is heel gezellig en neemt me vaak mee op stap. Wederom niets te klagen. Verder heb ik al veel nederlandse meisjes leren kennen. Trekt elkaar blijkbaar toch aan... daarom ben ik nu mijn best aan het doen om vrienden te maken met andere nationaliteiten.

Twee weken geleden zijn we naar Phillip Island gegaan met een tour. Dat is een eiland voor de kust van Melbourne waar je de welbekende piguin parade hebt. Voor de touristen hier in ieder geval heel bekend. Dat is echt heel grappig aangezien die piguins iedere avond (klokslag zelfs)de zee uit komen gelopen om weer terug te gaan naar hun nestje. Wij zaten op het strand en dan zie je de piguins aan komen wandelen en dan verdwijnen ze in de duinen waar je ze later ook kan bekijken. Als ik zo een piguin leider was dan zou ik het wel weten, ik zou al die mensen daar 1 avond gewoon laten zitten en niet komen opdagen. Kijken wie er dan lacht! In deze periode zijn de piguins echter aan het vervellen en voordat dat ze dat doen, moeten ze 50% van hun lichaamsgewicht aankomen. De piguins die ik heb gezien, waren dan ook moddervet en konden nauwelijks ook hun eigen benen staan. Lyrisch om te zien! Dit was s'avonds pas en overdag zijn we naar een wildpark gegaan en daar heb ik weer kangaroes, wombats, koala's en andere inheems australische bewoners gezien en geaaid. Zelfs een witte haai op sterk water gezien, nou die wil je liever niet aaien! Zelfs tijdens een mooie wandeling op het eiland kangaroes in het wild zijn huppelen. Heel cool!

Afgelopen weekend zijn we met een aantal naar de Grandprix gegaan! Mijn god wat maken die formule 1 dingen een kabaal. Gelukkig had ik oordopjes in, want we willen natuurlijk niet nog meer schade aanbrengen. Het was wel heel cool om dat een keer meegemaakt te hebben. Er deed 1 nederlandse coureur mee maar die lag er helaas na 5 rondjes al uit.

Verder heb ik net mijn eerste echte trip hier geboekt naar de outback!!! In mijn semesterbreak ga ik met 5 nederlandse meisjes naar het rode centrum van australie! Zoals jullie merken gaat het helemaal goed hier en heb ik zker niets te klagen! Ik hou jullie op de hoogte!

Heel veel beterschap voor alle zieke mensjes daar en tot mails.

Veel liefs en een dikke zoen,
Anika

• 09 Maart 2005 - 05:44

Claudia:

cool zeg annie....leuk nu zelfs foto's te kunnen zien enzo!!! Zo te lezen heb je het ook erg naar je zin, dus ik zou zeggen houden zo!! Hoop snel van je te horen, maar verstuur je voor nu een dikke zoen!! veel liefs, claudia

• 09 Maart 2005 - 05:44

Claudia:

• 09 Maart 2005 - 06:30

Mariska:

Hééééé Zaggy! Nou, ik maak me nergens zorgen over! Jij vermaakt je wel! Geniet ervan, veel plezier en we denken aan je daarzo in het zonnige land! Kus, xx

• 09 Maart 2005 - 06:58

Frankie:

He sachie!! Cool cool cool!! Ben echt jaloers!!!Ik wil ook zo'n pinguin thuis! Leuk man! Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat! dikke kus (ennuhh..pas goed op jezelf, straks vallen die koala's je nog aan hé?

• 09 Maart 2005 - 06:58

Frankie:

• 09 Maart 2005 - 08:26

An-nûh-mary:

He An, ik vindt het echt lyrisch. Vind het super om zo je avonturen te kunnen lezen. Jaloers is nog een under statement. Geniet er van en een dikke kus.

• 09 Maart 2005 - 08:59

YY:

Pallas de Gekste!
    ASA have fun daar en stuur nog maar wat fotos door...
    Pas op voor wilde kangoeroes...

• 09 Maart 2005 - 09:02

Oom Ad En Tante Anny:

We zien dat je het goed naar je zin hebt. Niet te veel eten anders ga je er net zo uitzien als die pinguins!! Groetjes en een dikke kus! We blijven je volgen!!

• 09 Maart 2005 - 10:41

Claas:

mooie gedaan hoor schat!

• 09 Maart 2005 - 10:51

Margreet:

Hai meisje!

Heel leuk om op deze manier op dehoogte gehouden te worden. Ik volg je op de voet en heel veel plezier!

Lieve kus Margreet

• 09 Maart 2005 - 13:32

Melissa:

Hi broeder,
    Leuk dat je nu een eigen site hebt, kan ik precies volgen wat je allemaal doet. Veel plezier. Dikke kus je broeder

• 09 Maart 2005 - 15:24

Carola:

Haai, wat leuk om te lezen wat je allemaal aan de andere kant van de wereld doet, ik ben ook echt supertje jaloers!!! en rins is als het goed is nu in Nieuw Zeeland, dus kunnen jullie over een paar weekjes een ifthime reunie houden, down under, veel plz!!!!

• 09 Maart 2005 - 15:30

Stoepje:

heee annie!!!
    wat een geweldig leuk en goed idee om een eigen pagina op te starten!! erg leuk om al je avonturen te leze. ik zal zeker een truowe bekijker worden van de pagina!!!

dikke kus,
    linda

• 09 Maart 2005 - 16:44

Aline:

haai lieve an,
    wat goed dat jij nu ook een site hebt!! Heb gister afscheid van rins genomen en mis jullie echt!! Geniet van alle leuke dingen die je doet en ik hou je site in de gaten hoor!! Heel veel plz straks met rins, jos en natuurlijk je grote lover!!
    Heel veel liefs aline

• 09 Maart 2005 - 20:36

Ank:

hi lieve roomie,
    wat een techniek he? ben trots op je!!! zie je wel dat je het kan, hahaha. wat een leuke belevenissen en nog veel leuks te gaan. over een paar weken jossie en rins en dan.... Yoehoe!!hopelijk tot zo op de msn, anders tot snel

dikke kus ank

• 10 Maart 2005 - 02:14

Marije:

hey!! leuke site! ben benieuwd naar de foto's ;)... ik spreek je strax wel weer!
    liefs marije

• 10 Maart 2005 - 08:27

Uw Boeman:

Ik zie dat je het erg druk hebt met de studie, niets dan foto's van de collegezaal en bibliotheek... Geniet ervan in ieder geval, maar dat zal wel lukken.

• 10 Maart 2005 - 10:13

Rietje:

Gday Mate!
    Wat geweldig je site, ga ik je straks nog met dikke pinguins in de weer zien? Of kangaroe-herder lijkt me wel wat voor jou! Super te horen, dat je aant genieten bent, hele dikke zoen and BIG BROTHER IS WATCHING YOU XXX

• 10 Maart 2005 - 11:46

Jeroen:

Hee Anika! Goed te horen dat je het leuk hebt daar... Denk je dat ik jaliers ben in dit landje?
    Dikke kus, Jeroen

• 10 Maart 2005 - 13:48

Maris:

Hee An, wat leuk je eigen website. Fijn dat het zo goed met je gaat en dat je het daar zo naar je zin hebt. Mijn vriend gaat as zaterdag ook naar Melbourne om zijn zus op te zoeken, ze woont daar, grappig toch?? Have fun , Kus Maris

• 11 Maart 2005 - 22:09

Rins:

Hee Annie! Doe je nu ook mee met de "heb-je-eigen-website-club"? check: www.rinske.isopreis.com Hihi. Ik zit nu in Auckland in een internet cafeetje. Jos is nu d'r engelse test aan het doen. 't is lekker weer, denk straks nog wel even naar het strand te gaan. Vanavond BBQ en dan morgen op pad met onze eigen coole car!! Ook hier prima vertoeven dus. Tot over een maandje! Dikke kus Rins (en ook van jossie)

• 11 Maart 2005 - 22:09

Rins:

• 12 Maart 2005 - 07:15

JvdV:

Nice Nice Nice, An zo aan je verhalen te lezen vermaak je je prima en beleef je leuke gezellige avonturen!!
    Kus Jeroen

• 12 Maart 2005 - 12:48

Pedro:

hey vrouwke...!!!
    harstikke cool daar... nog veel plezier, en je krijgt nog een serieuze mail...

• 13 Maart 2005 - 07:44

Marian:

Hey Anika.....Hele leuke site heb je.
    Leuke foto's we wachten op nog meer foto's maar die komen er vast aan.
    We wensen je veel plezier daar maar als ik dit zo lees lukt dat wel.
    Groetjes je nicht.

• 13 Maart 2005 - 13:56

Chr!s:

Hey Annie, hoe smaakt het Australische bier eigenlijk?? Niet teveel drinken, hee, anders ben je strax ook een waggelende pinguin met 50% teveel lichaamsgewicht;-))

• 13 Maart 2005 - 16:28

Martin:

hey nichtje van me....
    ruilen?? lijkt me echt wel vet daar en ik hoop meer foto's te zien. veel plezier daar nog.. have fun. xxx je neefje

• 14 Maart 2005 - 11:31

Sassie:

zozo lekker aan het genieten van het mooie leven!!!Leuk om te lezen over al je avonturen!
    Kus

• 18 Maart 2005 - 04:34

Joske:

he annie,

Super die verhalen. Rins en ik zitten in het natte Wellington. Stuur je een mailtje met onze vluchtgegevens
    Tot snel xxxx

• 19 Maart 2005 - 13:56

Mama En Papa:

Hi moppie,het zijn leuke foto's, fijn dat je het naar je zin hebt. Niet te veel bij de pinguins anders ga je er op lijken.
    dikke kus pa en ma

• 20 Maart 2005 - 14:37

Nienke:

He annie,

Leuk hoor de site!! Moeten wel wat foto's bijkomen hoor kun je ons nog meer jaloers maken. Erg leuk om met je op de msn te hebben gezeten. Hoop je binnenkort nog een keer tegen te komen. Have fun.

Dikke kus
    Nienke

• 20 Maart 2005 - 15:52

VN:

Hey ASA!
    Super leuk zeg om wat foto's te zien en je verhaal te lezen...krijg meteen de kriebels! Ben echt blij dat je het zo naar je zin hebt! Blijf genieten daar!!! XXX